Goede doel

Op 27 juni 2020 vindt de tweede editie van de Zaanse Zwem Challenge plaats. Verschillende deelnemers van amateur tot professionals zwemmen in de Zaan het parcours langs de molens van de Zaanse Schans voor de snelste tijd, de prestige en natuurlijk het goede doel. Het goede doel van dit jaar is een belevenis weekend voor Zaanse kinderen die eenzaamheid ervaren.

Bij eenzaamheid denkt u misschien aan oudere mensen, maar er zijn in Nederland ook duizenden kinderen en jongeren eenzaam. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer de eenzaamheid lang voortduurt, dit verschillende negatieve effecten kan hebben op de ontwikkeling van een kind. Er kunnen aan eenzaamheid diverse redenen ten grondslag liggen zoals een nieuwe school, een verandering in de gezinssituatie, armoede of een chronische ziekte. Voor kinderen die eenzaamheid ervaren is het lastiger om een goed toekomstperspectief te hebben. Ook ligt langdurige sociale uitsluiting op de loer omdat er bijvoorbeeld geen geld is voor buitenschoolse activiteiten of omdat er door ziekte een lange tijd geen aansluiting bij leeftijdsgenootjes is. Door Zaanse kinderen uit deze doelgroep bij elkaar te brengen ontstaat er een mix van verschillende kinderen waarbij met de juiste begeleiding en het organiseren van een belevenis weekend vriendschap kan ontstaan en behouden om zo het gevoel van eenzaamheid moet tegengaan.

We nemen deze kinderen en hun gezin een weekend lang mee op pad, even weg van de thuissituatie en weg van de dagelijkse zorgen. Hiervoor organiseren wij het vervoer, verblijf, eten, drinken en activiteiten. Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar sponsoren die in praktische zin iets voor de organisatie kunnen betekenen. Maar vanzelfsprekend kunt u ook bijdragen door financieĢˆle sponsoring en natuurlijk door deelname aan de Zaanse Zwem Challenge!